søndag den 19. juni 2011

Hjemmelavede baguettes + Sandwich med jordbær, brie og bresola!

Så! Jeg er, imod alle ods tilbage, og her får du opskriften, jeg lovede at give sidst, uden noget gøgl eller noget :)

  
Opskrift til Hjemmelavede Baguettes:
Giver 4 baguettes

Fordej:
  • 5 g gær
  • 3 dl koldt vand
  • 300 g mel

Endivere:
  • 20 g gær
  • 3 dl koldt vand
  • Fordejen
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk honning
  • Ca 450 g mel

Fremgangsmåde: Til fordejen opløses gæret (eller hedder det gæren?) i vandet. Melet hældes i, og det hele røres glat. Lad fordejen stå, tildækket, i mindst 5 timer, til den fuld af luftbobler og lugter dejligt gæret... Mmmh!


Til baguettedejen opløses gæren i vandet, og fordejen, salt og sukker tilsættes. Rør det glat og tilsæt derefter melet. Dejen æltes grundigt - ca 10 minutter i en røremaskine. Vruuuuum!


Lad dejen hæve tildække i halvanden time, til den er stor og dejlig...


Dejen hældes forsigtig ud på et MEGET meldrysset bord. Drys mere mel over dejen, og skær den ud i 4 stykker. Hvert stykke trækkes og snoes til et "baguette". Hvorfor jeg bruger gåseøjne kan du se lige om lidt...


Lad dine baguettes efterhæve tildække i en time, og bag den derefter, ca 25 minutter ved høj varme (230-ish). Og lad dem køle af på en bagerist...


Jeg kom nok en smule for lidt mel i, da mine baguettes fladede en del ud. De blev i hvert fald personlige! Til aftensmad flækkede jeg baguetterne, smurte dem med en god mayonnaise og fyldte dem med skiver af fransk landbrie, bresola, salat og til sidst jordbær i tynde skiver. Det smagte overraskende godt; det fede fra brien, salte fra bresolaen og det friske fra jordbærene spillede lækkert sammen! Helt klart en gentager :)


 - Velbekomme!

onsdag den 15. juni 2011

Sandwich med brie, bresola og jordbær!

Okay. Hej! Nu er jeg altså tilbage igen! Til dig, der ikke er en del af mine faste 3 læsere, kan jeg sige at der har været pænt stille her på bloggen de sidste par måneder, men nu er der liv og glade dage igen! ...eller, det bliver der :-D Har fået mig taget sammen, så i dag ved aftensmads-lavnings-tid blev der vejet, dokumenteret og taget billeder til den helt store guldmedalje.

...

Okay, måske fik jeg lige hypet mig selv for meget, for i dag er det kun lige billedet af det færdige produkt I får - resten (opskriften på hjemmelavet baguettes + sandwich) får I i morgen, jeg er for træt pt, sorry :(


Enjoy!