søndag den 19. juni 2011

Hjemmelavede baguettes + Sandwich med jordbær, brie og bresola!

Så! Jeg er, imod alle ods tilbage, og her får du opskriften, jeg lovede at give sidst, uden noget gøgl eller noget :)

  
Opskrift til Hjemmelavede Baguettes:
Giver 4 baguettes

Fordej:
  • 5 g gær
  • 3 dl koldt vand
  • 300 g mel

Endivere:
  • 20 g gær
  • 3 dl koldt vand
  • Fordejen
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk honning
  • Ca 450 g mel

Fremgangsmåde: Til fordejen opløses gæret (eller hedder det gæren?) i vandet. Melet hældes i, og det hele røres glat. Lad fordejen stå, tildækket, i mindst 5 timer, til den fuld af luftbobler og lugter dejligt gæret... Mmmh!


Til baguettedejen opløses gæren i vandet, og fordejen, salt og sukker tilsættes. Rør det glat og tilsæt derefter melet. Dejen æltes grundigt - ca 10 minutter i en røremaskine. Vruuuuum!


Lad dejen hæve tildække i halvanden time, til den er stor og dejlig...


Dejen hældes forsigtig ud på et MEGET meldrysset bord. Drys mere mel over dejen, og skær den ud i 4 stykker. Hvert stykke trækkes og snoes til et "baguette". Hvorfor jeg bruger gåseøjne kan du se lige om lidt...


Lad dine baguettes efterhæve tildække i en time, og bag den derefter, ca 25 minutter ved høj varme (230-ish). Og lad dem køle af på en bagerist...


Jeg kom nok en smule for lidt mel i, da mine baguettes fladede en del ud. De blev i hvert fald personlige! Til aftensmad flækkede jeg baguetterne, smurte dem med en god mayonnaise og fyldte dem med skiver af fransk landbrie, bresola, salat og til sidst jordbær i tynde skiver. Det smagte overraskende godt; det fede fra brien, salte fra bresolaen og det friske fra jordbærene spillede lækkert sammen! Helt klart en gentager :)


 - Velbekomme!

3 kommentarer:

  1. Hej Kris

    Det ser godt ud! Jeg har ikke prøvet at bage med fordej før, men det ser da lækkert ud.

    - Ungersvenden

    SvarSlet
  2. SMUK Kitchen Aid du har der!!

    De ser vel nok lækre ud :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  3. Hej Ungersvend! Også første gang jeg begiver mig ud i en fordej, men det var overraskende nemt - den passede bare sig selv, før den blev dumpet i dejen :)

    Hej Birthe! De smagte også super lækkert, og havde en mega fin og luftig krumme :-D Det er ikke helt tydeligt på billedet, men den har den fedeste retro-orange farve!

    Mvh,
    Kris!

    SvarSlet