torsdag den 14. april 2011

En trang til TARTELETTER!

Den kommer snigende en gang om måneden. Nogle gange flere gange, andre gange færre. En lyst uden lige. En tørst der skal stilles. Det' trangen til tarteletter! På samme måde som man nogen gange bare får lyst til risengrød, kan man pludselig mærke at fingrene ryster og man får koldsved - abstinenser som kun en kæmpe portion 'som vor mormor lavede dem' tarteletter, kan få til at forsvinde. Tror ikke rigtigt der er mere at sige. Jeg fik trangen, så præsenterer hermed... tarteletter!


Ingredienser til Tarteletter:
Ca 10-12 tarteletter, hovedret til 4 mennesker

  • 500 g kogt kyllingekød
  • 1 bundt friske grønne asparges
  • 1 dåse hvide aspargessnitter
  • 40 g smør
  • 40 g mel
  • 5 dl kyllingebouillon (hjemmegjort eller fra terning, jeg dømmer ikke)
  • 2,5 dl PISKEFLØDE 38%
  • Salt og peber
  • En pakke færdiglavede tarteletter
Fremgangsmåde: De grønne asparges skylles godt, og den 'træede' ende knækkes eller skæres af. De skæres derefter i snitter. Du kan evt skære dem skråt. Det ser fancy ud, og folk elsker at spise ting der ser fancy ud. Mmh... fancy.



De grønne aspargessnitter overhældes med kogende vand, og får lov til at trække i et par minutter for at tilberede dem lidt, og give dem en fin dyb farve.


Imens de trækker åbnes en dåse hvide aspargessnitter, og vandet drænes fra - men gemmes! (Lad være med at købe dem jeg købte, de var pænt trævlede i det. Køb hellere nogle friske hvide asparges, hvis du kan komme i nærheden af nogle. De er MEGET mere lækre en dåseasparges!)


Kyllingekødet plukkes i mindre, mundrette stykker...



Og begynd på opbagningen. Smørret smeltes i en gryde, og melet tilsættes derefter under kraftig omrøring/piskning. Fidusen her er, at opbagningen skal bages op, altså varmes godt igennem. Dette gøres (vidst nok) for at fjerne smagen af melet og aktivere et eller andet i melet, der så gør noget godt? Jeg har ikke rigtigt sat mig ind i det, men det virker! (Hvis en eller anden derude ved hvordan en opbagning egentlig virker, må I meget gerne lige melde ind! )



Når du har opbagt opbagningen tilsættes bouillon, aspargesdåsevand og fløde og det hele koges godt igennem 5-10 minutter under omrøring/piskning. Det skulle meget gerne begynde at tykne for dig nu, hvis ikke, giver du det et par minutter mere. Smag til med salt og peber. Det gør ikke noget at den er ret tyk, da den vil blive en smule tyndere når de hvide asparges tilsættes, sammen med kylling og det grønne...


Imens fyldet varmes igennem, opvarmes tarteletterne i ovnen, efter anvisningen på pakken. Fyldes fyldes derefter i tarteletterne. Pynt evt med lidt grønt (her er der brugt dejlig persille) og et skud friskkværnet peber!


Årh, tarteletter... Elsker jer sku. Ses igen om et halvt års tid :(

3 kommentarer:

  1. Åhhhh, tarteletter - ALTID et hit :-D

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Uhm, det er alt for lang tid siden jeg selv har lavet tarteletter. Det smager jo fantastisk og måske er det ved at være tid :-)
    Det er en fin blog du har, det er vist første gang jeg er forbi - men bestemt ikke sidste

    SvarSlet
  3. Hej Ann-Christine!

    Velkommen til da :-D Der har været lidt stille herinde på det sidste, men skal nok sørge for at få blogget noget mere!

    Og få da så lavet en masse tarteletter for pokker! :-D

    Mvh,
    Kris

    SvarSlet