søndag den 3. april 2011

Svenske kanelsnurrer! Kanelsnegle med et TWIST!

... bogstaveligt talt! Efter dage med massere af arbejde, Mors fødselsdag og sygdom, er jeg på banen igen. Og jeg har dejligt bagværk med. De her kanelsnurrer, er ligesom dine normale kanelsnegle, en gærdej fyldt med lækker kanelremonce, men i stedet for at rulle dejen som en roulade, der skæres ud i snegle, foldes denne dej lidt ala  en birkes dej, der så skæres ud i flade stænges, der snos rundt om sig selv, til en snegl!


Gør noget godt for dig selv og bag de her, og spis alle 25 selv... eller del dem med søde mennesker!

Ingredienser til Kanelsnurrer:
Ca 25 stk.
  • 5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 125 g blødt smør i tern
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dl sukker
  • 2 tsk stødt kardemomme 
  • Ca 850 g mel
Remonce:
  • 125 g blødt smør
  • 1 dl sukker
  • 2 store spsk stødt kanel
Pensling:
  • 1 sammepisket æg
  • 1 spsk vand
  • Perlesukker
Fremgangsmåde: Mælken lunes, til den er fingervarm, og hældes i en skål. Opløs gøren i den lune mælk, og tilsæt smør, salt, sukker, kardemomme og det meste af melet - tilsæt ikke alt melet, måske er 800 g nok. Prøv dig frem. Dejen skal være lind, og kun lige ikke være klistret.

Ingredienserne æltes til en lind dej, eller røres i en røremaskine. Saml til en kugle, og sæt til hævning et lun sted. Her skal den hygge tildækket, i ca 15. Imens røres remoncen. Smør, sukker og kanel blandes sammen. Du bestemmer selv hvordan du gør. Der er mindre opvask hvis du bruger din hånd til det. Vask dog lige hånden først... og bagefter.
Mmh... Remonce... på højkant.


Når dejen har hævet, deles den i to lige store stykkerne. Læg det ene stykke til side, tildækket, og rul det andet stykke ud til et kvadrat...


På ca 30 x 45 cm. (Jeg snød i den anden ende af målebåndet, men det behøves du ikke at få at vide.)


Dejen smøres med halvdelen af remoncen, og nu bliver det lidt teknisk. Fold 1/3 af den smalle siden af dejen ind over sig selv.


 ... og fold så den anden 1/3 del ind over resten af dejen, så du nu har en rektangel, bestående af 3 lag.

Stykket skæres nu ud, på tværs, i stænger på ca 2 cm. Endestykkerne smides evt ud, da de som regel mangler fyld :( Tag tag i enderne på hver stang og sno den, indtil den er ca 25 cm lang, og er godt snoet.

Sno stykkerne om sig selv, og form dem til en snegl! (Enderne puttes ned under sneglen, så den ikke springer op under hævning eller bagning.) Placer snurrerne på en bageplade dækket med bagepapir. Gentag med resten af dejel og den resterende remonce. Sneglene skal efterhæve, tildækket, ca 20 min et dejligt, lunt sted.


Når de er klar til at blive bagt, pensles de med en blanding af pisket æg og vand, og drysses derefter med perlesukker. Sneglene skal bages ved 250 grader (varmluft) i ca 15. Men hold øje med dem. De skal let karamelliserede og brune, men ikke brændt på. Skru evt lidt ned for varmen, hvis de bliver for mørke for hurtigt. Lad snurrerne køle af på en bagerift og server dem lune.

I stedet for perlesukker, kan de afkølede kanelsnurrer også pyntes med glasur - evt rørt med kakao!


Mmmh... Snurrer...

2 kommentarer:

  1. Hvor er de SKØNNE!!! Jeg er da helt solgt til deres form :-)

    Husk nu at melde dig ind på www.madblogs.dk, så får du hurtigt masser af læsere....

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Jeg kaster mig ud i dem i morgen.. Er dog lidt bange for at det kikser når de skal snurres, hehe ;-)

    SvarSlet