onsdag den 27. april 2011

Grøn salat med kylling og AVOCADO!

Ligger lige ud med at beklage for mit fravær, her på bloggen. Fik afslag fra Arkitektskolen og havde ikke rigtigt overskud eller lyst til at stå og veje maden af, eller tage en masse billeder af det hele :( Men har fundet på noget nyt, og har fået lyst på ting igen... Yay!

Nå, tilbage til maden. Mor og Far er på kur i den her uge, da de mener de er blevet en smule for tykke i løbet af påsken. Så i den her uge har den stået på mad, med et minimalt antal kulhydrater i. Altså uden kartofler, ris, pasta, brød eller noget andet lækkert tilbehør. Lagde ud tirsdag med underkogte grønsager og rå fisk. (Ups...) Det faldt åbenbart ikke i god jord, så i dag blev det en lækker (,idiotsikker) og nem salat.


Jeg brugte feldsalat da Mor er bange for rucola og Far ikke kan fordrage de fleste spæde salater. Brug hvad du kan lide, bare det er en salat der er en smule bitter. Det passer nemlig super godt sammen med den fede avocado og den salte salatost.

Ingredienser til Grøn salat med kylling og avocado:
4 personer
  • 4 kyllingefiletter
  • 2 store håndfulde feldsalat
  • 2 modne avocadoer
  • 1 stor håndfuld salattern (eller feta, hvis du nu skulle være græsk)
  • 1 agurk
  • 1 lime
  • Salt og peber
  • Evt dressing
Fremgangsmåde: Flæk agurken på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær den derefter ud i diagonale skiver. Hvis du er i tvivl, så betyder diagonalt stadig skråt.


 Avocadoerne flækkes, udstenes og avocadokødet løsnes fra skrællen med en spiseske. Kødet skæres derefter i skiver der dryppes med saften fra en lime. Giver en god kant til avocadoens fede, og så bliver den ikke brun! Win/win!


Salaten skylles, tørres og ligges på et stort fad. Top med agurkeskiverne, avocado, feta og grillet kyllingebryst i skiver. Slut af med salt og peber.


Nem og lækker salat, med med massere af smag. Spis evt groft brød til... hvis du må :(

2 kommentarer:

  1. Jeg har en kæreste der er bange for rucola :-D

    Hvor ser den lækker ud den salat, den skal klart laves.

    Mange hilsner
    Birthe
    - og øv med arkitektskolen!

    SvarSlet
  2. Hej Birthe!

    Fandt så også lige ud af, at Mor også er bange for avocado og feta... Suk, det er hårdt at lave mad her i huset :-D

    Mvh,
    Kris

    SvarSlet