onsdag den 13. april 2011

Tilbehørs tirs-eerh-onsdag: Broccolisalat med pære!

Så er jeg tilbage! Har ikke rigtigt haft tid til at skrive her de sidste par dage, men nu får i den, i en lidt forsinket udgave - Tilbehørs tirsdag!

Det skal ikke være en hemmelig, at jeg er ret bange for at servere noget her i huset, der slutter på 'salat'. Altså medmindre det er "indsæt dyrenavn"-salat. Far hader alle former for spæde salatblade, og jeg får stress af at se Mor skære stænglen af samtlige  rucolablade før hun spiser dem. Så i går prøvede jeg noget nyt. Og ved du hvad, de elskede den! Kombinationen af den syrlige dressing, de søde pærer og de salte peanuts gik lige ind. Det er i hvert fald ikke sidste gang har lavet den. Du får opskriften her:

Ingredienser til Broccolisalat med pære:
Tilbehør til 4 personer
  • 1 hoved broccoli
  • 3 modne pærer, jeg brugte sorten conference
  • 2 små håndfulde rosiner
  • 1 lille håndfuld saltede, ristede peanuts
  • Salat, peber og sukker
  • 2 dl cremefraiche 9%
  • 1 spsk mayonnaise fra glas
Fremgangsmåde: Broccolien brækkes i buketter, der efterfølgende skæres i halve. De overhældes med kogende vand fra en elkedel og får lov til at trække i det varme vand et par minutter, før vandet siges fra. De skal stadig være sprøde. Der er ikke noget ved at sidde og "tygge" i overkogt broccoli. Eller overkogte grønsager generelt! :(


Imens røres cremefraiche og mayonnaise sammen i skål og smages til med salt, peber og sukker. Dressingen må gerne være en smule syrlig, så hold igen med sukkeret. Pærerne skæres i rustikke skrive, på ca en centimeter, eller deromkring. Pærerne, peanuts og rosiner kommes i skålen med dressingen.


Når broccolibuketterne er kølet af kommes de ved, og det hele vendes sammen og får lov til at stå og hvile ca 30 minutter i køleskabet.


Super nemt og super lækkert tilbehør til oksekød, svinekød eller f.eks vildt, som vi fik det til. (Vil lige tilføje at den var super god til den krondyrs-pie vi fik. Mums!) Synes du tage og prøve den, den er oplagt tilbehør til alt det kommende grillmad! Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar