Og så bringer jeg dig hermed, et nyt ugentligt indslag: Tilbehørs tirsdag - til dig, som er træt af pasta, ris og fritter!
Ingredienser til Grøn salat med grillede asparges og fåreost:
Tilbehør til 4 personer
- 1 bundt friske grønne asparges
- 1 agurk
- 1 hoved broccoli
- 180 g fåreost (i blok, ikke tern)
- 2 spsk rapsolie
- 2 spsk æblecidereddike
- Salt, peber og sukker
Aspargesene skylles, og den lidt 'træede' ende skæres eller knækkes af. Herefter skal de en tur på grill(pand)en! Vend dem lige en gang i mellem. Forkullet mad har sin charme, men ikke lige i den her salat.
Aspargesene får lige lov til at vente lidt, men bøfferne bliver færdige. De får en tur på panden, mens kødet får lov til at hvile lidt.
Den lækre, lækre, lækre ost drænes... Den smager lidt ala en hybrid mellem en hytteost og feta. På den fede måde!
Kom de blanchede buketter af broccoli, de grillede asparges og de diagonalt skivede agurker i en stor skål. Halvdelen af osten smuldres ned til grønsagerne. Olie og eddike hældes ved. (Kom eddike i først, ham Claus Meyer siger noget om at, olie laver en coat på ting, eller noget. Bare gør det.) Blandt godt med hænderne. Top med resten af osten, salt og peber. (Meyer siger også at hvis du blander salt i din salat dør den. Så kom den på til sidst. Du vil vel ikke ha' din salat dør, vil du?)
Mmh, let og lækkert tilbehør, til kylling, bøf og andre ting, der har levet og haft et hoved en gang. Også en lækker forret, hvis der f.eks tilføjes rejer eller lign.
BON APPETIT!
Uhmm, det ser ud som en lækker salat - og lækre bøffer :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Hej Birthe!
SvarSletJeg var helt vild med den, men den mødte stor hetz fra familiens side af :( Folk kan åbenbart ikke lide fåreost... :(