tirsdag den 5. april 2011

Tilbehørs tirsdag: Grøn salat med grillede asparges og fåreost!

Den stod på røde bøffer i dag! Om nom nom! Men, folk synes åbenbart at man skal ha' tilbehør til kød. (Tanken om kød med kød på er ellers tiltalende.) De sidste mange år, også før min tid i køkkenet, har det obligatoriske tilbehør til en bøf været hjemmelavede kartoffelfritter - kartofler skåret i både, vendt med olie. Og så en bøtte bearnaisesauce, eller en flaske Jensens Whiskysauce (hvis Bror nu er hjemme), til. Men i dag synes er altså vi trængte til noget andet. Tanken om kartoffelfritter stod mig faktisk lidt ud af halsen, her til morgen. Så med en ren tavle og en omgang gåpåmod, drog jeg på rov i Bilkas grønsagsafdeling... som de forresten lige har lavet om på, så kunne ikke finde en skid :(  Men fandt da et lækkert bundt asparges! Asparges er lækre lige nu, så køb dem og spis dem.


Og så bringer jeg dig hermed, et nyt ugentligt indslag: Tilbehørs tirsdag - til dig, som er træt af pasta, ris og fritter!

Ingredienser til Grøn salat med grillede asparges og fåreost:
Tilbehør til 4 personer
  • 1 bundt friske grønne asparges
  • 1 agurk
  • 1 hoved broccoli
  • 180 g fåreost (i blok, ikke tern)
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 spsk æblecidereddike
  • Salt, peber og sukker
Fremgangsmåde: Broccolien brækkes i buketter, der efterfølgende skæres i halve. Blancher de halve buketter ca 30 sec i rigeligt, letsaltet, kogende vand, og skyl der derefter med koldt, koldt vand, for at stoppe kogningen og køle dem helt af. Agurkerne skylles og flækkes på langs. De vandede kerner skrabes ud med en teske, og agurkerne skæres i fancy'e diagonale skive. (Hvis du ikke ved hvad diagonal betyder, er det er fancy ord for skrå.)


Aspargesene skylles, og den lidt 'træede' ende skæres eller knækkes af. Herefter skal de en tur på grill(pand)en! Vend dem lige en gang i mellem. Forkullet mad har sin charme, men ikke lige i den her salat.


Aspargesene får lige lov til at vente lidt, men bøfferne bliver færdige. De får en tur på panden, mens kødet får lov til at hvile lidt. 


Den lækre, lækre, lækre ost drænes... Den smager lidt ala en hybrid mellem en hytteost og feta. På den fede måde!


Kom de blanchede buketter af broccoli, de grillede asparges og de diagonalt skivede agurker i en stor skål. Halvdelen af osten smuldres ned til grønsagerne. Olie og eddike hældes ved. (Kom eddike i først, ham Claus Meyer siger noget om at, olie laver en coat på ting, eller noget. Bare gør det.) Blandt godt med hænderne. Top med resten af osten, salt og peber. (Meyer siger også at hvis du blander salt i din salat dør den. Så kom den på til sidst. Du vil vel ikke ha' din salat dør, vil du?)


Mmh, let og lækkert tilbehør, til kylling, bøf og andre ting, der har levet og haft et hoved en gang. Også en lækker forret, hvis der f.eks tilføjes rejer eller lign.

BON APPETIT!

2 kommentarer:

  1. Uhmm, det ser ud som en lækker salat - og lækre bøffer :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hej Birthe!

    Jeg var helt vild med den, men den mødte stor hetz fra familiens side af :( Folk kan åbenbart ikke lide fåreost... :(

    SvarSlet