Da jeg så var kommet hjem, havde jeg stadig lyst til at prøve at give mig i kast med at koge saft
Her får du opskriften som jeg kom frem til, kan godt ske der skal mere eller mindre sukker i din, alt efter hvor søde jordbærene er. Smag dig frem! Den skal være meget sød og koncentreret, da den skal blandes op.
Ingredienser til Jordbærsaft:
Ca 2 flasker
- 850 g jordbær (rensede og nippede)
- 1 l vand
- 5,5 dl sukker
- 1 usprøjtet citron
Citronen halveres og saften presses ud over jordbærene. Citronen skæres derefter i kvarte og kommer ned til jordbærene, sammen med vand og sukker.
Hele molivitten får et opkog og skal derefter simre i ca 20 min. Men det står og simre, vil der danne sig hvidt skum på overfladen. Fjern så meget af skummet du kan, løbende, med en ske. Hvis du ikke fjerner skummet, vil det koge ind i saften, og den vil blive uklar og grumset :( Alt i alt, ikke så indbydende...
Når der er gået 20 minutter, og jordbærene er begyndt at se blege og dødssyge ud...
... er det på tide at si saften over i en skål...
...hvilket er meget svært at gøre med en hånd. Lad være med at presse på med en ske, for at få saften hurtigere igennem sigten. Det vil bare være med til at gøre saften uklar!
Imens saften får lov at køle en smule af, skoldes 2 patentflasker med kogende vand. Pas på, pas på! Lad være med at fyld flaskende med det kogende vand, da de kan springe i luften af det. Det er du ikke interesseret i. Når de er blevet skoldet, rystes en smule atamon rundt i flaskerne. Stærk alkohol kan også bruges - altså rom, vodka eller whisky. Ikke noget med øl eller breezers. Havde ikke noget atamon hjemme, men se hvad jeg fandt:
Saften hældes på flaskerne og opbevares i køleskabet. Den holder sig ca et par uger, alt efter hvor effektiv du har været med rengøring af flaskerne. Saften fortyndes ca 1:3 eller 1:4, med vand eller danskvand alt efter smag og behag. Isterninger og skiver af citron gør sig også meget godt i denne drink!
Lækker og forfriskende på en varm og dejlig sommerdag! (Kunne jeg forestille mig, i dag er vejret
Nemt og lækkert! Giv mig et par uger, så prøver vi med rabarber! Bon appetit :)
Ohhhh, der er ikke noget der slå hjemmelavet saft og så oveni købet jordbærsaft :-D
SvarSletMange hilsner
Birthe
Hey Birthe!
SvarSletDet' første gang jeg prøver at koge saft, men bestemt ikke sidste gang! Den er lækker som bare pokker :) Dejlig frisk.
Længe leve billige, overmodne jordbær!
Mvh,
Kris :)
Du må nok hellere skifte ordet "sand" under billed nr. 2 ud - ellers kan det jo blive noget værre noget ;)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Haha, har du aldrig fået saftesand som barn? :-D Godt fanget, tak!
SvarSlethold da op hvor er det en god saftevand.... Må så absolut lave mere meget :O))
SvarSlet